Parná varná komora UNIPAR U3-P
Parné varné zariadenie UNIPAR U3-P vychádza z rady UNIPAR a je beztlakovým varným zariadením s pripojením na existujúci rozvod pary, riadené nastaviteľným časom a teplotou vo varnej komore.
Je určené pre tepelné spracovávanie potravinárských výrobkov, najmä všetkých druhov knedlí z kysnutého cesta, zemiakových knedlí, k vareniu zemiakov, ryže, mäsa, mäsových výrobkov a k sterilizácii a rozmrazovaniu jedál.
Je vhodné pre centrálne výrobne podnikov verejného stravovania, závodné kuchyne, jedálne a družstvá, pre rôzne reštauračné zariadenia. Zavedením technológie varenia v pare prostredníctvom tohoto zariadenia dochádza k zvýšeniu produktivity práce oproti vodným kotlom, k značnej úspore elektrickej energie a k úspore pitnej vody. Toto zariadenie tiež prispieva k zlepšeniu pracovných podmienok a bezpečnosti práce. Je to hlavne znížením teploty na pracovisku, úsporou pracovnej plochy a odstraňováním nadmerného vyparovania z klasických kotlov. Varením v pare dochádza tiež k značnému zlepšeniu kvality výrobkov.