Pomati - technológie na všakovaké čokoládové dobroty

Pomati - technológie na všakovaké čokoládové dobroty
Talianska spoločnosť Pomati už od roku 1967 ponúka na talianskom i medzinárodnom trhu stroje na spracovanie čokolády.

čokoládové výrobky spracované strojmi Pomati

"Čo sa týka čokolády, dnes sa robí veľa typov výrobkov. Bonboniéra už nie je plná rovnakých bonbónov ako kedysi, ale sú v nej rôzne druhy praliniek a plnených čokoládových cukríkov a robí sa to viac-menej ručne. Pomati uľahčuje cukrárom výrobu – má stroje na rôzne druhy bonbónov, zákuskov či čokolád," hovorí Daniela Kováčová za slovenského dodávateľa PekaStroj, ktorý s talianskou strojárskouspoločnosťou už niekoľko rokov spolupracuje.

Značka Pomati je spojená so širokou škálou rôznych technológií a zariadení na obaľovanie, polievanie a zdobenie cukroviniek, zákuskov, keksov, sušienok, orechov, ovocia, praliniek a iných dobrôt čokoládovými polevami, plnenie pečiva a zákuskov alebo spracovanie čokolády do zmrzlín, cesta, plniek, poliev a na ďalšie použitie.

"Ideálnym zákazníkom pre stroje značky Pomati je malý až stredný výrobca zákuskov a cukroviniek. Tieto stroje majú využitie celoročne ale najmä sezónne – pred Veľkou nocou na čokoládové vajíčka, pred Vianocami na kolekcie, salónky, čokoládové gule," špecifikuje D. Kováčová.

Okrem iného Pomati ponúka tieto zariadenia na čokoládu:

čokoládové dražé Bassina Pomati

  • stroje na dražírovanie (dražírovacie bubny), ako Bassina dražírovací stroj v ponuke PekaStroj
  • poťahovacie pásy na rovnomerné polievanie / poťahovanie sušienok, zákuskov, bonbónov ...
  • temperovače čokolády, ktoré udržia polevu v tej správnej teplote
  • chladiace tunely na čokoládové zákusky, sušienky, pralinky ...
  • ostatné stroje a príslušenstvo na spracovanie čokolády pre pekárne a cukrárne

polievanie praliniek na poťahovacom páse Pomati

 

Pozrite si vo videu, ako fungujú stroje Pomati:

newsletter