"Takisto ide o veľmi dobrú firmu, ktorá sa však dnes špecializuje iba na jeden druh strojov – stroje na zatáčané cesto na trubičky, u nás známe ako šamrolky," hovorí o talianskom výrobcovi Daniela Kováčová za výhradného zástupcu na Slovensku - PekaStroj.
Hoci značka Konomac je pomerne nová, firma stavia na viac ako 40-ročných skúsenostiach z pekárenskej oblasti a obrovskej vášni, ktorú otec odovzdal svojmu synovi. Ten produkciu pekárenských strojov preniesol do novej vzrušujúcej sféry s jedinečnými vysokokvalitnými strojmi a príslušenstvom na výrobu rolovaného pečiva. Firma pod novou identitou a v tejto úzkej špecializácii funguje od roku v 2011.
"Stroje na rolované pečivo Taliani vyrábajú Robia to už takmer dve desaťročia, ale u nás prišla doba na Konomac až zhruba v roku 2018, keď sa začala táto výroba viac automatizovať kvôli nedostatku kvalitných pracovníkov," dodáva D. Kováčová.
Takisto sa prispôsobujú špecifikám trhu. Na Slovensku sa "točia" prevažne šamrole - sladké zákusky, ale v zahraničí sú bežnejšie trubičky so slanými náplňami. Stroje Konomac však zvládajú rôzne typy rolovaného pečiva z cesta kysnutého aj lístkového, pripravené pre rôzne druhy náplní do trubičiek - sladké krémy, slané krémové náplne ale aj plnenie syrom či párkami.
Základný sortiment strojov firmy Konomac:
- La Gianfranco - automatický stroj na vysokoproduktívnu výrobu rolovaného pečiva
- La Cannoncina - automatický stroj na rolkované trubičky pre menšie pekárne a cukrárne