Topos Kvasomat T-1000 / T-2000
Toto zariadenie je navrhnuté na výrobu stabilizovaného chlebového kvasu technológiou KONTINUA. Tento kvas sa po cca 48 hodinách samo-zakonzervuje, a potom je možné ho používať na výrobu chleba niekoľko dní. Doporučené dávkovanie kvasu do chlebového cesta je 15-20%. Pri výrobe kvasu je možné časť múky nahradiť drveným chlebom v množstve až 20 % celkovej hmotnosti kvasu.
Stručný popis prípravy kvasu:
Vo fermentačnej nádobe sa po dobu 5-8 hodín mieša zmes vyzretého kvasu, múky, vody a prípadne drveného chleba. Po dokonalom premiešaní zreje kvas 48 hodín. Pred použitím je nutné kvas premiešať. Presun kvasu z nádrže je zabezpečený čerpadlom. Dávkovanie do cesta je v závislosti jeho kyslosti podľa tabuliek.
Popis:
Výrobník kvasu sa skladá z jednoplášťovej nádoby, ktorá je vybavená miešadlom, ktoré je poháňané motorom s prevodovkou, tá je umiestnená pod nádobou. Nádoba je uzavretá odklápacím uzáverom ktoré je možné uzavrieť hermeticky. Kvasomat je umiestnený na podstavci čo umožňuje prispôsobiť výšku vašim požiadavkám. Prístup je umožnený plošinou so schodmi. Celé zariadenie je vyrobené z nerez-ocele. V základnej verzii je spustenie a zastavenie pomocou tlačidiel bez časového spínača. Na vyžiadanie je možné kvasomat vybaviť programovateľnou riadiacou jednotkou,
ktorá umožňuje ovládať proces dopredu stanoveným systémom bez zásahu obsluhy.
Pokiaľ je výrobník kvasu doplnený o zásobníky, ide o plastové nádoby s prenosným miešacím zariadením.
Kvasomat je vyrábaný v dvoch verziách / veľkostiach T-1000 a T-2000.
Parametre stroja T-1000:
Pracovný objem [l] 1000
Hmotnosť kvasu [kg] 800
Výška [mm] 3000
Šírka [mm] 2290
Dĺžka [mm] 2130
Príkon čerpadla [kW] 2,2
Príkon miešadla [kW] 1,5
Otáčky miešadla [ot/min] 15
Priemer nádoby [cm] 100
Hmotnosť [kg] 500
Parametre stroja T-2000:
Pracovný objem [l] 2000
Hmotnosť kvasu [kg] 1600
Výška [mm] 3000
Šírka [mm] 2760
Dĺžka [mm] 2130
Príkon čerpadla [kW] 2,2
Príkon miešania [kW] 2,2
Otáčky miešadla [ot/min] 11
Priemer nádoby [cm] 144
Hmotnosť [kg] 780
Cenovú ponuku Vám na vyžiadanie vypracujeme.
Vo fermentačnej nádobe sa po dobu 5-8 hodín mieša zmes vyzretého kvasu, múky, vody a prípadne drveného chleba. Po dokonalom premiešaní zreje kvas 48 hodín. Pred použitím je nutné kvas premiešať. Presun kvasu z nádrže je zabezpečený čerpadlom. Dávkovanie do cesta je v závislosti jeho kyslosti podľa tabuliek.
Popis:
Výrobník kvasu sa skladá z jednoplášťovej nádoby, ktorá je vybavená miešadlom, ktoré je poháňané motorom s prevodovkou, tá je umiestnená pod nádobou. Nádoba je uzavretá odklápacím uzáverom ktoré je možné uzavrieť hermeticky. Kvasomat je umiestnený na podstavci čo umožňuje prispôsobiť výšku vašim požiadavkám. Prístup je umožnený plošinou so schodmi. Celé zariadenie je vyrobené z nerez-ocele. V základnej verzii je spustenie a zastavenie pomocou tlačidiel bez časového spínača. Na vyžiadanie je možné kvasomat vybaviť programovateľnou riadiacou jednotkou,
ktorá umožňuje ovládať proces dopredu stanoveným systémom bez zásahu obsluhy.
Pokiaľ je výrobník kvasu doplnený o zásobníky, ide o plastové nádoby s prenosným miešacím zariadením.
Kvasomat je vyrábaný v dvoch verziách / veľkostiach T-1000 a T-2000.
Parametre stroja T-1000:
Pracovný objem [l] 1000
Hmotnosť kvasu [kg] 800
Výška [mm] 3000
Šírka [mm] 2290
Dĺžka [mm] 2130
Príkon čerpadla [kW] 2,2
Príkon miešadla [kW] 1,5
Otáčky miešadla [ot/min] 15
Priemer nádoby [cm] 100
Hmotnosť [kg] 500
Parametre stroja T-2000:
Pracovný objem [l] 2000
Hmotnosť kvasu [kg] 1600
Výška [mm] 3000
Šírka [mm] 2760
Dĺžka [mm] 2130
Príkon čerpadla [kW] 2,2
Príkon miešania [kW] 2,2
Otáčky miešadla [ot/min] 11
Priemer nádoby [cm] 144
Hmotnosť [kg] 780
Cenovú ponuku Vám na vyžiadanie vypracujeme.