Ďalším prezentovaným zariadením v tento deň bol viacúčelový trezírovací stroj MULTIDROP JUNIOR od firmy POLIN, ktorý je vhodný na výrobu čajového pečiva, veterníkov, makróniek, piškótových plátov a ďalších výrobkov. Stoj má jednoduchú obsluhu a možnosť uloženia až 100 receptov.
Návštevníci videli ďalej v činnosti ultrazvukovú rezačku zákuskov UFM5000 - CHEERSONIC, ktorá predstavuje novú generáciu ekonomických ultrazvukových zariadení na spracovanie potravín. Bolo zaujímavé sledovať jej presnosť a kvalitu rezania. Vždy, po jej spustení, si našla svojich záujemcov na sledovanie. Stroj dokáže rezať rôzne výrobky ako torty, zákuskové pláty, rolády, pizza, pečivo, rôzne syry či mäsové výrobky na rôzne tvary - obdĺžnik, trojuholník, plátky, rezané rolády. Zariadenie spĺňa maximálnu ochranu osobnej bezpečnosti obsluhy vďaka bezpečnostnej laserovej mriežke.
Svoje miesto na prezentácii v tento deň, mal aj dvojramenný hnetač BERNARDI - BT12S ktorý predstavuje špičku v sortimente dvojramenných hnetačov cesta s pokrokovým systémom riadenia ramien – s päť stupňovým invertorom. Výsledkom jeho činnosti bolo kvalitne spracované cesto ako z ručného miesenia, ktorého sa ľudská ruka takmer nedotkla. Tento hnetač je vhodný na základné cesto na pizzu, chlieb, focacciu, cesto s vysokou hydratáciou a na malé kysnuté miesenie.
Samozrejme, že k videniu boli aj mnohé iné zariadenia, napríklad rotačné, etážové či modulové pece, ktoré v našom ShowRoome majú svoje nezastupiteľné miesto.
Celý seminár mohli návštevníci sledovať v práci pani Andreu Michalcovú, ktorá v priestoroch našej Mini kváskovej pekárni - MAESTRO ručne pripravovala farebné makrónky, ktoré sú veľkým hitom poslednej cukrárskej sezóny. Jej precízna a trpezlivá práca bola oceňovaná mnohými prizerajúcimi návštevníkmi.
Naša veľká vďaka patrí Ing. Milanovi Desatovi, ktorý so svojou firmo DIPOS výrazne pomohol k hladkému priebehu celého seminára. Vďaka jeho skvelým sladkým či slaným dobrotám mohli všetci prítomní sledovať ich následné poťahovanie, rezanie či krájanie.