Kedy a prečo ste sa rozhodli pre koncept vlastnej pekárne?
Pekáreň som otvorila v novembri 2020, a to z toho dôvodu, že som chcela a túžila ja sama vyrobiť vlastný kváskový, a teda aj zdraviu prospešný chlebík, ktorý by spĺňal aj tie najprísnejšie kritériá kvality. Je to paradox, ale začiatok mojej pracovnej kariéry bol spojený s prácou v pekárni a aj jej záver je s ňou spojený. Medzitým som prešla rôznymi pracovnými oblasťami, ale môj záver pracovnej kariéry som si presne takto predstavovala. Nechcem vyrábať komerčne, mňa zaujíma remeselná výroba a teda výroba zdraviu prospešných potravín, čomu dopomáha aj fakt, že si sama pestujem pšenicu, ktorú používam pri pečení.
Prečo práve od firmy PekaStroj sú stroje a zariadenia?
Spravila som si pred tým prieskum trhu a na základe toho som si ju vybrala ako jednu z hlavných uchádzačov pri konkrétnom výbere.
Ako ste spokojná s realizáciou vášho projektu?
Boli sme veľmi spokojní. Totižto pri výbere je veľmi dôležité myslieť aj na to, že plynulá výroba je priamo závislá od servisu. Takže pri vzniknutom nejakom probléme som sa mohla vždy spoľahnúť na PekaStroj, ktorý mi vždy pomohol a poradil, bez toho, aby to ohrozilo plynulý chod prevádzky. V súčasnosti prevádzkujeme tri vlastné predajne s vlastnými pekárenskými výrobkami.