Talianski výrobcovia sú už tradične medzi svetovou špičkou, pokiaľ ide o spracovanie čokolády. Expert na plničky jemného pečiva a čokoládu Pavoni v tomto roku priniesol nové technológie a formy na čokoládové tabuľky, ale aj čokoládové zákusky fantastických tvarov. Dražírovací stroj Pomati Bassina zas zabezpečí rovnomerné obaľovanie čokolády po povrchu rôznych surovín ako orieškov, mandlí, ovocia a cukríkov.
Temperovacie stroje od ICB Tecnologie
Nový prírastok v rodine PekaStroj Nitra je ďalšia talianska firma ICB Tecnologie, ktorá ponúka hneď niekoľko typov temperovacích strojov na čokoládu s rôznymi funkciami a kapacitou nádrže - pre menšie aj veľké cukrárne a čokoládové výroby. Od Chocotemper Top, ktorý sa zmesti na pracovnú dosku - vhodný aj pre hotely či zmrzlinárne, cez Chocotemper Double, ktorý umožňuje naraz zahrievať dva druhy čokolády, až po vysokokapacitný Chocotemper Q40 s objemom nádrže až 40 kg čokolády.
Tieto technologicky vypracované stroje pre cukrárske dielne zabezpečujú stály prúd hladkej čokolády s dokonale spojenými kryštálikmi, majú intuitívne ovládanie či stand by režim, ktorý udržiava tekutý stav aj počas noci a možnosť pripojiť potrebné zariadenia ako vibrujúci stôl alebo poťahovačky na pralinky.