Kedy a ako vznikla myšlienka vašej pekárne?
V covidvom čase sme boli doma v izolácii zavretí, ako všetci, celá krajina a začala som sama doma len tak pre nás kváskovať. Ale musím sa priznať, že to bolo aj z hľadiska zdravotného, trápili nás rôzne zdravotné problémy, ktoré súviseli s trávením. Postupne sa myšlienka rozvíjala, kváskovanie sa postupne vylepšovalo, následne moje chlebíky boli čoraz chutnejšie a kvalitnejšie.
A tak sa rodila myšlienka vytvorenia vlastnej pekárne, ktorá by prinášala ľuďom chlieb, pečivo, ktoré by bolo chutné, ale zároveň aj zdravé. Musím sa priznať, že v prvom rade som začala uvažovať o absolvovaní nejakého kurzu, školenia, kde by som nabrala teoretické vedomosti a v pekárskom remesle, ktoré je na jednej strane voňavé, ale nesmierne náročné. Zjednodušene povedané po absolvovaní takéhoto kurzu som bola na praxi v jednej malej pekárni v Diakovciach, kde som akoby precitla do tvrdej reality, ako to v naozajstnej pekárni funguje. Následne ma veľmi posunula prax v Bratislave, kde som sa zase naučila veľa nových vecí, ktoré som začala už pretavovať do mojej rodiacej sa pekárne.
Tak ako konkrétne vznikla táto útulná Chlebáreň?
Chcela som vytvoriť niečo nové, užitočné... a v tom covidovom čase myšlienka vlastnej pekárne vznikla rýchle a všetko sa takmer po roku aj podarilo zrealizovať, čomu sa veľmi teším. Myšlienka sa však postupne vyvíjala, nebolo to také jednoznačné, ako to bude vyzerať. Najprv bola úvaha niečo oddelene, teda kaviareň a pekáreň, ale usmernila ma v tomto smere aj hygiena, teda, čo je reálne a čo už nie. A tak sa zrodila myšlienka, tohto otvoreného priestoru, ktorý poskytuje pohľad akoby do zákulisia pekárne. Celú realizáciu mi samozrejme pomohli vytvoriť odborníci, interiéroví dizajnéri, tí tomu dali charakter a formu.
Prečo názov Chlebáreň?
No páčilo sa mi to, že je to také vtipno-drzé, iné a vyzývavé, nie je to bežné pomenovanie pekárne, keď to vnímame ako prenesené pomenovanie.
Prečo ste si vybrali zariadenia od firmy PekaStroj?
PekaStroj hlavne preto, že mi dokázal zabezpečiť kvalitné stroje, ktoré mi namontovali, vyskúšali a odovzdali do prevádzky úplne bez problémov. Taktiež je veľmi dôležitý servis, ktorý mi zabezpečuje plynulý chod našej prevádzky, čo mu sa veľmi teším, lebo ten začiatok je fyzicky, ale i psychicky veľmi náročný a pomoc a podpora od takej firmy je veľmi dôležitá.
Čo teda ponúka Chlebáreň na Chrenovej?
Ponúkame kváskový chlieb, sladké i slané pečivo. Máme otvorenú letnú terasu, na ktorej si návštevníci môžu vychutnať dobrú kávičku s koláčikom, či croissantom, nealkom a v tomto letnom období je v ponuke už aj točená zmrzlina!